Bijzonder wandelen

Gepubliceerd op 6 september 2024 om 13:26

Wandelen over natuurbegraafplaatsen in Gelderland: Een unieke ervaring

Afgelopen week besloot ik iets nieuws te proberen: wandelen over een natuurbegraafplaats. Misschien klinkt het een beetje zwaar, maar geloof me, het is een prachtige manier om de natuur te verkennen en even helemaal tot rust te komen.

In Gelderland heb je een aantal prachtige natuurbegraafplaatsen. Neem bijvoorbeeld Natuurbegraafplaats Heidepol bij Arnhem. Hier wandel je door glooiende landschappen met oude bomen die je het gevoel geven dat je in een sprookje bent beland. Of wat dacht je van Natuurbegraafplaats Koningsakker? Dit terrein was vroeger een klooster en die sfeer voel je nog steeds als je er rondloopt.

Zelfstandig of met een gids?

Je kunt natuurlijk lekker in je eentje op pad gaan. Veel natuurbegraafplaatsen hebben goed aangegeven wandelroutes, dus verdwalen is bijna onmogelijk. Maar als je meer wilt weten over de natuur en de geschiedenis van de plek, dan is een gids echt een aanrader. Ze vertellen je alles over de flora en fauna en de verhalen achter de graven en monumenten. Super interessant!

Een aanrader is de wandeling op Landgoed Mookerheide, die elke tweede dag van de maand wordt georganiseerd. Deze wandeling is laagdrempelig (ongeveer 2 km) en wordt begeleid door een gids. Echt het proberen waard!

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis en dan met name in de Tweede Wereldoorlog dan is de historische wandeling op natuurbegraafplaats Koningsakker iets voor jou. Op woensdag 2 oktober wordt er een Historische wandeling georganiseerd. Je wordt meegenomen in de geschiedenis van dit landgoed en specifiek de dagen van september 1944, het begin van operatie Market Garden.

Waarom zou je het doen?

Waarom zou je nou gaan wandelen over een natuurbegraafplaats? Nou, het is een mooie manier om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Je bent omringd door de rust en schoonheid van de natuur, en dat doet echt wonderen voor je gemoedsrust. Bovendien worden natuurbegraafplaatsen vaak duurzaam beheerd.

Dus, trek je wandelschoenen aan en ontdek de natuurbegraafplaatsen van Gelderland. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten! Voor meer wandelinspiratie kun je ook eens een kijken op wandel.nl

Ik wens je een mooie wandeling!